Alle Europese deelnemers WK voetbal 2018 bekend

WK Voetbal Nieuws. De Australische klokkenluidster Bonita Mersiades heeft opnieuw van zich laten horen wat betreft de toewijzing van het WK Voetbal 2022 aan Qatar. Ook ditmaal komt de wereldvoetbalbond FIFA er niet positie vanaf.

Aanstaande woensdag wordt haar nieuwe boek gepubliceerd en Mersiades schrijft hierin dat het tv-bedrijf Al Jazeera, dat nu bekend staat als beIN Sport, in een geheime deal 100 miljoen dollar heeft betaald voor garantie dat het WK Voetbal 2022 in Qatar wordt afgewerkt. Dit weet Daily Mail te melden op hun website.

Mersiades is ex-medewerker van de Australische kandidatuur voor het WK Voetbal en is jarenlang bezig geweest met het onderzoeken van corruptie bij de FIFA. Voor haar onderzoek had ze onlangs nog een vertrouwelijk interview met de voormalig FIFA-voorzitter, Sepp Blatter.

Al Jazeera ontkent betalingen niet

In een reactie op de onthulling van Mersiades ontkent tv-bedrijf Al Jazeera de betalingen niet. Echter laat een woordvoerder weten dat het gaat om ‘productiebijdragen’, wat volgens Al Jazeera normaal is in deze markt. ‘’Maar ze stonden los van de biedingen en waren op geen enkele manier bedoeld om de stemming te beïnvloeden’’, aldus beIN.

Mersiades heeft ontdekt dat de geheime deal met Al Jazeera is gesloten met medeweten van Jerome Valcke, een voormalig secretaris-generaal van de FIFA, die in 2016 werd ontslagen. ‘’Sponsoren en omroepen betalen de hele tijd bonussen. Dat is niet ongebruikelijk’’, vertelde Blatter in een reactie op de beschuldigingen van Mersiades.

WK Voetbal 2018

Voordat de kwalificatiereeks voor het WK Voetbal 2022 van start gaat, staat eerst dit jaar nog het WK Voetbal 2018 op het programma. Het Nederlands Elftal wist zich helaas niet te kwalificeren, maar toch mogen we ons op gaan maken voor veel mooie wedstrijden. Het aankomende WK Voetbal in Rusland start op 14 juni 2018 en eindigt op 15 juli 2018.