WK voetbal 2018: het speelschema stroomt vol

WK Voetbal 2018. De derde verkoopperiode voor WK 2018 tickets is deze ochtend beëindigd. In totaal zijn er 4.905.169 tickets aangevraagd voor het WK voetbal van komende zomer in Rusland.

Voor diverse wedstrijden werden er meer kaarten aangevraagd, dan dat er daadwerkelijk vergeven kunnen worden. Voor deze WK-wedstrijden worden de kaarten dus verloot. Uiterlijk in maart krijgen voetbalsupporters te horen of zij een kaart voor de betreffende wedstrijd krijgen toegewezen.

Meeste ticket aanvragen uit Rusland

De meeste tickets werden aangevraagd vanuit gastland Rusland. Dit waren er iets meer dan 2,5 miljoen. Ook voor supporters uit onder andere Duitsland, Argentinië en Brazilië is het WK Voetbal een evenement dat ze niet willen missen.

Bekijk hier het volledige WK voetbal 2018 speelschema

Nederlandse voetbalfans hebben in totaal 71.096 tickets aangevraagd. Dit is opvallend, aangezien het Nederlands Elftal zich niet wist te plaatsen voor het aankomende WK Voetbal. Uit de cijfers van de KBVB, de Belgische Voetbalbond, bleek dat slechts 1.464 fans een ticket voor één van de drie groepswedstrijden van de ‘Rode Duivels’ hebben aangevraagd.

Vierde verkoopperiode start in maart

Wil jij ook één van de wedstrijden van het WK Voetbal in de zomer van 2018 bijwonen? De vierde verkoopperiode start op 13 maart en duurt tot en met 3 april. Gedurende deze periode worden de resterende tickets voor de neutrale vakken aangeboden.

Wil je liever last-minute een ticket boeken? Ook dit is mogelijk, zolang de voorraad strekt. De last-minute verkoop zal duren tot de dag van de finale. WK-tickets kunnen besteld worden via de officiële website van de FIFA.

Speelschema WK Voetbal 2018

Het WK Voetbal 2018 in Rusland begint op donderdag 14 juni. Om 17.00 uur Nederlandse tijd gaat de eerste wedstrijd tussen gastland Rusland en Saudi-Arabië. De wedstrijd wordt gespeeld in het mooie Loezjniki stadion.

Eén maand later staat de finale van het Wereldkampioenschap Voetbal gepland. Deze wordt op zondag 15 juli ook in het Loezjniki stadion afgewerkt. De 32 deelnemende landen zijn samen goed voor 64 wedstrijden in 11 verschillende steden.