WK Voetbal 2018. Zlatan Ibrahimovic heeft via zijn eigen Twitter-account laten weten dat de kans groot is dat hij met Zweden afreist naar Rusland voor het WK 2018. Na afloop van het EK 2016 zette de sterspeler aanvankelijk een punt achter zijn interlandcarrière.

Bekijk hier het volledige WK voetbal 2018 speelschema

‘’De kans dat ik deelneem aan het WK is levensgroot’’, meldde de oud-aanvaller van onder meer Ajax, PSG en Manchester United. De 36-jarige speler van Los Angeles Galaxy liet de afgelopen maanden al vaker weten dat de deur voor hem nog op een kier staat.

De teller voor ‘Ibra’ staat momenteel op 116 interlands. De laatste interland speelde hij op EURO 2016, waar hij niet tot scoren kwam. Via de play-offs tegen Italië wist Zweden zich te plaatsen voor de eindronde van het WK Voetbal 2018.

Ibrahimovic scoorde nog nooit op een WK

Eén van de redenen waarom Ibrahimovic de keur op een kier heeft gezet is het feit dat hij nog nooit schitterde op een WK-eindronde. Zijn debuut maakte hij in 2002, waar hij voornamelijk als invaller binnen de lijnen kwam. Vier jaar later in Duitsland was hij wel basisspeler van het Zweedse team. In deze wedstrijden kwam hij niet tot scoren.

Na 2006 werd de status van de wereldster groter en groter, maar hij kreeg niet meer de kans om met zijn land op het hoogste podium actief te zijn. In 2010 en 2014 wist Zweden zich niet te plaatsen voor een eindronde van een WK Voetbal. Nu hij volledig hersteld is van zijn zware knieblessure, zal hij nog één keer zijn kunsten willen vertonen op een Wereldkampioenschap.

Speelschema WK Voetbal 2018

Zweden moet in de groepsfase afrekenen met Zuid-Korea, Duitsland en Mexico. De openingswedstrijd van het WK is op donderdag 14 juni. De finale vindt op zondag 15 juli plaats. Het Zweedse team komt zelf op maandag 18 juni voor de eerste keer in actie. Zuid-Korea is dan de tegenstander.