Voorbeschouwing Zweden - Italië WK voetbal 2018 kwalificatie play-offs

WK Voetbal 2018. In de aanloop naar het WK Voetbal 2018 zullen de deelnemende teams één voor één hun nieuwe wedstrijdtenue presenteren. Zo ook het Nigeriaanse team, dat in een prachtig tenue gaat spelen in Rusland.

Bekijk hier het volledige WK voetbal 2018 speelschema

Sportmerk Nike en The Super Eagles hebben gekozen voor een erg mooi retro shirt. Het is felgroen met zebra tinten, een kopie van het shirt dat werd gedragen tijdens het WK van 1994. Voor het uitshirt is gekozen voor de wat sobere kleur donkergroen.

Op de officiële site van Nike is de tekst ‘For Naija’ te lezen. Dit kan vertaald worden als ‘Het nieuwe Nigeria’. Het Afrikaanse land wil komende zomer passie en energie uitstralen en laten zien dat het spelers heeft van wereldklasse. Eén van deze toppers is Alex Iwobi, die momenteel onder contract staat bij Arsenal.

Trainingsshirt Engeland populairder dan wedstrijdshirt

Naast het nieuwe tenue van Nigeria, is ook het shirt waarin Engeland gaat spelen gepresenteerd. De Britten hebben gekozen voor een keurig wit shirt met een rode streep in de kraag. Het uitshirt is felrood en is een ode aan de legendarische shirtjes van het WK Voetbal 1966. De Engelsen werden toen voor de eerste en voorlopig laatste keer Wereldkampioen.

Naast het wedstrijdtenue werd ook bekend gemaakt in welke kledinglijn The Three Lions gaan trainen in Rusland. Opvallend genoeg werd er op het trainingsshirt enthousiaster gereageerd dan op de wedstrijdshirts.

Speelschema WK Voetbal 2018

Het volledige speelschema voor het WK is inmiddels bekend. Nigeria speelt in Groep D, waarin ook IJsland, Kroatië en Nigeria terug te vinden zijn. De openingswedstrijd die de Nigerianen spelen, is op zaterdag 16 juni om 21.00 uur Nederlandse tijd. Kroatië is dan de eerste tegenstander voor The Super Eagles.

Voor Engeland, ingedeeld in een groep met België, Tunesië en Panama, begint het WK 2018 met een wedstrijd tegen Tunesië. Deze staat gepland op maandag 18 juni om 20.00 uur Nederlandse tijd.