WK Voetbal 2018: Nederland staat voor kansloze missie tegen Zweden

WK Voetbal 2018. Het Nederlands Elftal speelt vanavond haar laatste wedstrijd in de kwalificatiereeks voor het WK Voetbal 2018. Na de mega overwinning van Zweden, moet Oranje minimaal met 7-0 winnen om de tweede plaats te bereiken.

Zweden boekte afgelopen zaterdag een 8-0 overwinning op Luxemburg, dat vorige maand nog verrassend met 0-0 gelijkspeelde tegen Frankrijk. Nederland zette hier slechts een 3-1 overwinning op Wit-Rusland tegenover. Het lijkt daarom een kansloze missie om de tweede plaats te bereiken, die naar alle waarschijnlijkheid recht geeft op een plaats in de play offs.

Bekijk het WK 2018 kwalificatie speelschema.

Stopt Robben bij Nederland?

Het heeft er alle schijn van dat aanvoerder Arjen Robben vanavond zijn laatste wedstrijd speelt in het mooie Oranje. De aanvaller gaf echter voor het duel met Zweden nog geen uitsluitsel over zijn toekomst bij het Nederlands Elftal.

“Natuurlijk gaan we ervoor. Maar ik moet ook de realiteit onder ogen zien.”

“Het lijkt me niet gepast om daar voor de wedstrijd al over te praten”, aldus Robben tijdens de persconferentie. Mocht de 33-jarige Robben afzwaaien, dan blijft de teller steken op 96 interlands voor Nederland. Zijn debuut maakte hij op 30 april 2003 in Eindhoven tegen Portugal.

We moeten in ieder geval winnen

De speler van Bayern München wil tegen Zweden nog één keer alles geven, al gelooft hij niet in een wonder. “Natuurlijk gaan we ervoor. Maar ik moet ook de realiteit onder ogen zien. Ik wil me niet helemaal voor gek zetten. We moeten ons goed presenteren en een goede uitslag neerzetten. We moeten in ieder geval winnen.”