WK Voetbal. Zes weken voordat het WK Voetbal 2018 in Rusland van start gaat, moet Marokko wellicht nieuwe wedstrijdshirts laten ontwikkelen. De ‘Leeuwen van de Atlas’ vinden het huidige ontwerp van het WK-uitshirt een belediging.

Bekijk hier het volledige WK voetbal 2018 speelschema

Het uitshirt heeft een erg eenvoudig ontwerp: een wit shirt met rode vlakken aan de bovenkant. Hierdoor is de Marokkaanse bond van mening dat de adidas niet aan de voorwaarden heeft gedaan en overweegt de overeenkomst met het sportmerk te beëindigen. Naar verluidt is Fouzi Lekjaa, voorzitter van de Marokkaanse voetbalbond, zelfs al op zoek naar een andere shirtsponsor.

De ophef betreft overigens alleen het uitshirt. Het thuistenue moet nog officieel gepresenteerd worden. Adidas wacht bewust zolang mogelijk met het presenteren van de WK-shirts, om hiermee de verkoop van namaak shirts in Marokko zoveel mogelijk tegen te gaan.

Ziyech krijgt weinig mee van ophef

Ajax-middenvelder Hakim Ziyech komt over ruim een maand in het shirt van Marokko in actie op het WK 2018. Erg druk om het ontwerp van het uittenue lijkt de stylist zich niet te maken. ‘’Het is geen topshirt, maar het is ook geen heel slecht shirt’’, aldus Ziyech.

Hij wuift alle kritieken rondom het simpele ontwerp dan ook meteen weg. ‘’Dat zijn toch de beste tenuetjes denk ik? Uiteindelijk gaat het erom wat je op het veld laat zien en niet wat voor shirt je draagt.’’

Speelschema WK Voetbal 2018

Marokko is op het WK 2018 ingedeeld in een groep met Iran, Portugal en Spanje. In het speelschema zien we dat de ‘Leeuwen van de Atlas’ op 15 juni voor de eerste keer in actie komen. Iran is dan de tegenstander. Vijf dagen later is Portugal de tegenstander, gevolgd door de laatste wedstrijd op 25 juni tegen Spanje. In de laatste twee wedstrijden is Marokko de uitploeg.