WK 2018 nieuws. Het Franse voetbalelftal reist volgende maand zonder Laurent Koscielny af naar het WK Voetbal 2018. De aanvoerder van Arsenal liep in de laatste Europa League-wedstrijd tegen Atlético Madrid een ernstige blessure op.

Bekijk hier het volledige WK voetbal 2018 speelschema

Voor de 32-jarige verdediger zou het WK 2018 zijn laatste kunststukje in het shirt van Frankrijk worden. Hij gaf eerder te kennen dat hij na het WK stopt als international. Een gescheurde achillespees gooit nu roet in het eten.

“Dit is een grote klap voor de nationale ploeg”, aldus de aangeslagen bondscoach Didier Deschamps. “Laurent was een vaste waarde, die altijd een hoog niveau haalde en door iedereen werd gewaardeerd.”

Wie namens Frankrijk wel afreizen naar Rusland wordt bekend gemaakt na de Europa League finale. Aanvankelijk zou Deschamps zijn selectie voor de finale bekend maken, maar gezien het feit dat Olympique Marseille nog kans maakt op de eindzege, heeft hij zijn bekendmaking uitgesteld.

Batshuayi mogelijk wel in actie op WK 2018

Beter nieuws kwam er vanuit het kamp van België. De Rode Duivels kunnen waarschijnlijk wel beschikken over aanvaller Michy Batshuayi. De aanvaller van Borussia Dortmund raakte vorige maand geblesseerd aan zijn enkel, waardoor hij de laatste wedstrijden van zijn club moest missen.

De Duitse club meldde dat het WK in principe niet in gevaar komt voor Batshuayi. Of de aanvaller ook daadwerkelijk veel minuten gaat maken in Rusland is maar de vraag. Hij moet namelijk Romelu Lukaku voor zich dulden in de rangorde.

Programma WK Voetbal 2018

Op donderdag 14 juni gaat het WK 2018 officieel van start met de wedstrijd tussen Rusland en Saudi-Arabië. Twee dagen later komt Frankrijk voor de eerste keer in actie. Om 12.00 uur Nederlandse tijd spelen zij tegen Australië. Het speelschema toont aan dat België tot maandag 18 juni moet wachten. Debutant Panama is om 17.00 uur Nederlandse tijd de tegenstander in speelstad Sotsji.