Voorbeschouwing Zweden - Italië WK voetbal 2018 kwalificatie play-offs

WK Voetbal 2018. In totaal zijn er zeven islamitische landen actief op het WK Voetbal komende zomer. De wereldvoetbalbond FIFA denkt daarom ook aan moslimsupporters die hun teams zullen komen aanmoedigen.

Bekijk hier het volledige WK voetbal 2018 speelschema

Naast Marokko reizen ook de nationale teams van Iran, Tunesië, Egypte, Senegal, Nigeria en Saudi-Arabië af naar Rusland om deel te nemen aan het WK Voetbal 2018. Om de 100.000 fans van deze landen te verwelkomen heeft de FIFA besloten een speciale reisgids voor hen te laten drukken, met adressen van moskeeën, halal restaurants en de gebedstijden.

Fatma Samoura, secretaris-generaal van de FIFA, is verheugd met het mooie initiatief. “Mijn geloof maakt deel uit van mijn leven, en al wie mij kent weet dat ik moslim ben en als moslim leef’’, aldus Samoura.

‘’Dit jaar zal het Wereldkampioenschap zeven islamitische naties verwelkomen en zullen hun fans vasten tijdens de Ramadan, die net voor de openingsmatch eindigt. We zouden graag zien dat alle moslims (spelers en fans) gemakkelijk toegang hebben tot de nodige informatie, zoals halal restaurants en de gebedstijden”

Speelschema WK Voetbal 2018

Het eerste Islamitische land dat in actie komt tijdens het WK Voetbal 2018 is Saudi-Arabië. Zij spelen op de openingsdag, donderdag 14 juni 2018, tegen gastland Rusland. Als we naar de rest van het speelschema kijken, dan zien we dat Marokko op de tweede dag speelt tegen Iran. Ook Egypte komt deze dag in actie, namelijk tegen Uruguay.

Op zaterdag 16 juni is het de beurt aan Nigeria, dat een zware wedstrijd wacht tegen Kroatië. Tunesië en Senegal komen als laatste in actie. Maandag 18 juni neemt Tunesië het op tegen Engeland en één dag later speelt Senegal de eerste groepswedstrijd tegen Polen.

Het volledige speelschema van het WK Voetbal 2018 is op deze site te bekijken evenals de speelsteden en de stadions waar de WK-wedstrijden in worden afgewerkt.