WK 2018. Tite mag experimenteren met Braziliaanse opstelling

WK Voetbal 2018. Op 14 juni gaat in Rusland het WK Voetbal 2018 van start. Topfavoriet Brazilië zal zich tijdens dit toernooi graag willen revancheren voor de historische nederlaag van vier jaar geleden tegen Duitsland.

Bekijk hier het volledige WK voetbal 2018 speelschema

In eigen land droomde Brazilië van een Wereldtitel, maar in de halve finale werd er met maar liefst 7-1 verloren van de Duitsers. Een nederlaag die nog altijd enorm veel pijn doet in de harten van het Braziliaanse volk. Daarom zal Brazilië niets liever willen dan revanche nemen tegen Duitsland, het liefste in de finale.

Mocht Brazilië in de finale tegenover Duitsland komen te staan, dan zullen de Duitsers niet kunnen rekenen op de treffers van Miroslav Klose, die zijn carrière inmiddels heeft beëindigd.

De voormalig aanvaller van onder meer Bayern München en Lazio Roma werd uitgerekend in de halve finale tegen Brazilië WK-topscorer aller tijden. Met zestien doelpunten verspreid over vier WK’s nam hij de eerste plaats over van Ronaldo, die op vijftien treffers staat. Gerd Müller staat derde op de ranglijst met veertien doelpunten.

Gedroomd afscheid voor Klose

Met een 1-0 gewonnen finale tegen Argentinië nam Klose afscheid als international van Duitsland. De teller voor de in Polen geboren spits stokte op maar liefst 71 interlanddoelpunten. Een mooier afscheid kon de goaltjesdief zich niet wensen, aangezien hij ook meerdere records op zijn naam kreeg.

Naar topschutter aller tijden op een WK Voetbal, is hij de speler met de meeste gewonnen WK wedstrijden (17 stuks) en de speler met de meeste WK-medailles op zak (4 stuks). Ondanks de uitstekende selectie voor het komende WK, zal ‘Miro’ nodig gemist worden door ‘Die Mannschaft’.

Speelschema WK Voetbal 2018

Het WK 2018 start op donderdag 14 juni met de wedstrijd tussen thuisland Rusland en Saudi-Arabië. Als we het volledige speelschema bekijken, dan zien we dat favoriet Brazilië start met een wedstrijd tegen Zwitserland. Regerend kampioen Duitsland neemt het in het Olympisch Stadion op tegen Mexico. Beide wedstrijden worden gespeeld op zondag 17 juni.