WK Voetbal 2018: Nederland staat voor kansloze missie tegen Zweden

WK Voetbal 2018. Scheidsrechter Björn Kuipers is ervan overtuigd: hij gaat als scheidsrechter naar het WK Voetbal in Rusland. De Nederlander heeft weliswaar nog geen definitieve bevestiging gehad, maar hij denkt snel bericht te krijgen.

‘’Als ik zie hoe tevreden de FIFA op dit moment is, dan is er geen twijfel. Ik zou verrast zijn als ik er niet bij ben in Rusland’’, vertelde Kuipers onlangs. ‘’Ik had gehoopt het in december al te horen. Het kan ook in februari, want dan gaan we met de scheidsrechters die op de WK-shortlist staan op trainingskamp naar Doha.’’

Echter kan het definitieve ja-woord ook pas komen in maart 2018. ‘’Ach, wat maakt het uit. Ik heb de weken van het WK al geblokt in mijn agenda staan. Ik ga erheen’’, aldus een zelfverzekerde Kuipers.

Oranje staat niet in de weg voor succes Kuipers

Tijdens het WK Voetbal 2014 in Brazilië maakte Kuipers ook al zijn opwachting. Destijds maakte hij een erg goede indruk, maar had hij de pech dat het Nederlands Elftal ook sterk presteerde.

Omdat Oranje de halve finale bereikte in Brazilië kon Kuipers ‘fluiten’ naar zijn WK-finale. ‘’Ik floot Engeland – Italië, Zwitserland – Frankrijk en de achtste finale Colombia – Uruguay. Dat liep geweldig. De bookmakers, andere scheidsrechters, ze dachten allemaal dat ik de finale zou krijgen.’’

Van het Nederlands Elftal heeft Kuipers aankomende zomer geen last. Mocht het Nederlandse scheidsrechtersteam opnieuw goed presteren, dan behoort een WK-finale zeker tot de mogelijkheden. Het zou een mooi afscheid zijn van de interlandcarrière van beste Nederlandse scheidsrechter van dit moment.

Bekijk hier het volledige WK voetbal 2018 speelschema

Speelschema WK Voetbal 2018

Het wereldkampioenschap voetbal begint op donderdag 14 juni in het Loezjniki stadion in Moskou. Om 17.00 uur Nederlandse tijd trapt gastland Rusland af tegen Saudi-Arabië voor de openingswedstrijd van het WK 2018.

De finale staat gepland op zondag 15 juli in hetzelfde stadion als de openingswedstrijd. In de tussentijd staan er maar liefst 62 andere wedstrijden op het programma, waarvan 48 in de groepsfase. Het schema en de speelsteden zijn inmiddels bekend, maar voor Kuipers is het nog een tijdje afwachten welke wedstrijden hij mag gaan fluiten.