WK Voetbal 2018. Op donderdag 28 juni komt België voor de derde keer in actie op het WK 2018. Alleen een overwinning op Engeland is voldoende voor ‘De Rode Duivels’ om als groepswinnaar door te gaan naar de achtste finales.

Naar alle waarschijnlijkheid stuurt Roberto Martinez niet zijn beste elf spelers het veld in tegen Engeland. Jan Vertonghen, Thomas Meunier en Kevin de Bruyne worden aan de kant gehouden. Zij ontvingen eerder het toernooi een gele kaart, waardoor zij op scherp staan.

Daarnaast worden de aanvallers aan de kant gehouden. Romelu Lukaku kampt met een pijnlijke enkel en ook Eden Hazard en Dries Mertens zijn niet topfit. “Een toernooi duurt lang. Als we een week hadden om te herstellen zou het anders zijn”, aldus Martinez eerder deze week.

Er zijn meerdere spelers die lichte blessures hebben en ik wil minuten geven aan spelers die het ook verdienen te spelen. We gaan kijken hoe iedereen er aan toe is en zullen dan beslissen, maar de ploeg zal er heel anders uit zien tegen Engeland.”

Beide teams gaan voor de winst

Ondanks het feit dat diverse spelers rust krijgen, wil België er wel alles aan doen om als groepswinnaar naar de volgende ronde te gaan. “Die achtste finale zit wel al in ons hoofd, maar we zullen echt wel proberen te winnen van Engeland”, vertelde Toby Alderweireld. “Ik ben nog nooit aan een wedstrijd begonnen om te verliezen of om maar op 70 procent te spelen. We willen in de winning mood blijven.”

Ook Engeland lijkt vol voor de overwinning te gaan. “We gaan ons niet op glad ijs begeven en willen iedere wedstrijd zo goed mogelijk spelen en presteren”, aldus bondscoach Gareth Southgate, die bij een tweede plaats met Engeland mogelijk een gemakkelijkere tegenstander in de kwartfinale treft.

Speelschema WK Voetbal 2018

Donderdag 28 juni
16.00 uur: Japan – Polen
16.00 uur: Senegal – Colombia

20.00 uur: Engeland – België
20.00 uur: Panama – Tunesië