WK voetbal 2018: het speelschema stroomt vol

WK Voetbal 2018. Woensdag 20 juni komt Marokko voor de tweede keer in actie op het WK 2018. In het Luzhniki stadion in Moskou is Portugal de tegenstander. Deze groepswedstrijd start om 14.00 uur.

Marokko startte het WK Voetbal 2018 met een 0-1 nederlaag tegen Iran. Het team van Hervé Renard kreeg in de eerste helft de nodige kansen, maar moest in de blessuretijd van de tweede helft een pijnlijk eigen doelpunt incasseren.

Tegenstander Portugal heeft een punt overgehouden aan de spectaculaire wedstrijd tegen Spanje. De EK kampioen van 2016 ging met een 2-1 voorsprong de rust in, maar kwam in het tweede bedrijf op 2-3 achter. Een prachtige vrij trap van Cristiano Ronaldo, die alle treffers voor zijn rekening nam, zorgde voor de 3-3 eindstand.

Marokko mist mogelijk twee spelers

Bondscoach Renard moet het tegen Portugal waarschijnlijk stellen zonder Nordin Amrabat en Manuel Da Costa. Amrabat liep in het duel met Iran een hersenschudding op en moest zich laten vervangen door zijn broer Soufyan. De aanvaller trainde gisteren wel met de groep mee, maar volgens de teamarts is het nog onduidelijk of hij woensdag in actie kan komen.

Daarnaast staat er een vraagteken achter de naam van Da Costa. De verdediger, die in het verleden nog onder contract stond bij PSV, kampt met een dijbeenblessure. In de eerste wedstrijd kwam de 32-jarige Da Costa als invaller in actie.

Tweede ontmoeting tussen Marokko en Portugal

Marokko en Portugal stonden één keer eerder tegenover elkaar. Deze wedstrijd vond 32 jaar geleden plaats op het WK 1986. Opvallend genoeg werd deze partij met 1-3 gewonnen door Marokko, dat als eerste eindigde in Groep F. Voor Portugal was de groepsfase destijds het eindstation. Ook Marokko wist niet ver te komen, want in de achtste finales was West-Duitsland met 1-0 te sterk.

Speelschema WK Voetbal vandaag

Woensdag 20 juni
14.00 uur: Portugal – Marokko
17.00 uur: Uruguay – Saudi-Arabië
20.00 uur: Iran – Spanje