Schotland - Nederland: Advocaat bezig aan laatste interlands

WK Voetbal 2019. De Nederlandse vrouwen zijn in de play-offs voor de kwalificatie voor het WK van volgend jaar in Frankrijk gekoppeld aan Denemarken. Bij een zege wacht vervolgens de winnaar van de andere halve finale tussen België en Zwitserland

De Oranje Leeuwinnen werden veroordeeld tot het spelen van play-off duels door de 2-1 nederlaag van eerder deze week tegen Noorwegen. Een gelijkspel was voldoende om groepswinnaar te worden en rechtstreekse plaatsing voor het WK af te dwingen. Door de nederlaag eindigde de EK-kampioen van 2017 als tweede in de groep en moet het team van Sandra Wiegman nog flink aan de bak om er op het WK bij te zijn.

Het tweeluik tegen Denemarken, vorig jaar ook al de tegenstander in de EK-finale, wordt afgewerkt in de eerste week van oktober. De ploeg van bondscoach Wiegman speelt eerst een thuiswedstrijd. De finale van de play-offs, die ook over twee wedstrijden wordt afgewerkt, staat gepland voor november.

Bekende tegenstander

‘’Denemarken is een bekende tegenstander’’, zegt Wiegman in een eerste reactie op de loting op de KNVB-website. ‘’We hebben onlangs nog tegen elkaar gespeeld op de Algarve Cup, en natuurlijk in de poulefase en finale van het EK (Nederland deze wedstrijden). We zijn aan elkaar gewaagd.’’

Speelschema WK 2019 Play-offs

De halve finale play-offs met Denemarken vinden plaats tussen 1 en 9 oktober 2018. Oranje speelt eerst een thuiswedstrijd, gevolgd door een uitwedstrijd. De exacte speeldata en tijdens worden nog bekendgemaakt.

Mocht het tweeluik met Denemarken worden overleefd, dan speelt Nederland een maand later de finale tegen België of Zwitserland. Deze wedstrijden staan gepland tussen 5 en 13 november 2018.