WK nieuws. Spanje en Portugal overwegen zich samen met Marokko kandidaat te stellen voor de organisatie van het WK Voetbal 2030. Dat vertelde de Spaanse premier Pedro Sánchez na een ontmoeting met zijn Marokkaanse collega Saadeddine Othmani en koning Mohammed.

“Ik heb voorgesteld om een bid te maken voor een WK in Spanje, Portugal en Marokko”, zei Sánchez. “We moeten benadrukken dat het een toernooi op twee continenten moet worden. De koning van Marokko zag het wel zitten. We gaan hier aan werken samen met Portugal. We zijn erg enthousiast.”

Negatieve reeks

Marokko poogde al vijf keer vergeefs de mondiale eindronde naar eigen land te halen. Het land verloor de strijd om het WK van 2026 van Canada, Mexico en de Verenigde Staten. In 2010 (Zuid-Afrika), 2006 (Duitsland), 1998 (Frankrijk) en 1994 (Verenigde Staten) koos wereldvoetbalbond FIFA ook niet voor Marokko. Aan deze negatieve reeks hoopt Marokko, samen met Spanje en Portugal, een eind te brengen.

Argentinië, Paraguay en Uruguay zijn met een gezamenlijk bid ook officieel in de race voor de organisatie van het WK in 2030. Uruguay acht zich het meest kansrijk omdat het in 1930 het eerste WK mocht houden. 100 jaar na dato zou het voetbalcircus dan opnieuw neerstrijken in Uruguay.