Welke landen kunnen de Rode Duivels op het WK 2018 tegenkomen?

WK voetbal 2018. De Belgische Rode Duivels balen enorm na het bekend worden van de nieuwe FIFA landenranking. De Rode Duivels zakken namelijk naar de tiende plaats en dat betekent helaas ook dat ze geen groepshoofd kunnen zijn tijdens het WK in 2018 in Rusland. Nederland kan dat trouwens ook niet, en die moeten zich eerst überhaupt nog zien te plaatsen.

Duitsland werd winnaar van de Confederations Cup en daarmee zijn onze oosterburen de nieuwe leider op de FIFA-landenranking. Twee maanden terug stonnd die Mannschaft nog op de derde plek, maar door het winnen van de Confederations Cup zijn ze Brazilië en Argentinië voorbij gegaan, die nu tweede en derde staan. Chili verloor de finale en is drie plekken gezakt waardoor ze nu op de zevende plaats staan.

Belgen geen groepshoofd na kwalificaties WK voetbal 2018

De Rode Duivels zakken naar de tiende plaats en voor hen is de nieuwe ranking dus een behoorlijke ramp. Het betekent namelijk dat ze geen groepshoofd kunnen zijn als ze door de kwalificaties komen. Want alleen de beste zeven, plus het organiserende land mogen groepshoofd zijn.

Van de Europese landen staat Duitsland dus bovenaan, Zwitserland op de vijfde, Polen op de zesde en Frankrijk op de negende plaats. Spanje staat elfde en Italië twaalfde, en ook deze landen kunnen de komende maanden nog een sprong naar boven maken. België kán nog wel bij de beste zeven komen, maar dan moeten ze wel met hele sterke resultaten moeten thuiskomen uit Griekenland en Bosnië, wat ook niet de makkelijkste tegenstanders zijn.

Bekijk het WK 2018 kwalificatie speelschema.

Nederland op laatste plek ooit op wereldranglijst

Ook Nederland is op de nieuwe FIFA-wereldranglijst weer één plekje gezakt. Oranje staat nu 32ste. Nederland heeft nog nooit in de geschiedenis zo laag gestaan op deze wereldranglijst.. Nederland staat met plaats 32 nog onder landen als Congo, Iran en Ukraïne – die overigens wel, samen met Zweden, tot de grootste stijgers behoorden. Zweden steeg na de zege op Frankrijk maar liefst zestien plaatsen op de ranglijst en staat nu achttiende. De Scandinaviërs zijn met Frankrijk de grootste gevaren voor Nederland die kwalificatie voor het WK kunnen voorkomen.

Het Nederlands elftal speelt zijn volgende kwalificatiewedstrijd op donderdag 31 augustus. Oranje gaat dan op bezoek bij Frankrijk. Ook moet het team van bondscoach Dick Advocaat drie dagen erna opnieuw punten pakken, dit keer is Bulgarije de tegenstander.