Misterchip voorspelt dat Brazilië kampioen wordt op WK voetbal 2018

WK Voetbal 2018. Op donderdag 14 juni gaat in Moskou het WK Voetbal 2018 officieel van start. Gastland Rusland neemt het dan op tegen Saudi-Arabië. Drie dagen later komt favoriet Brazilië voor de eerste keer in actie tijdens het Wereldkampioenschap.

Oud-international Pele, één van de beste spelers aller tijden, blikte op de officiële website van de FIFA alvast vooruit op dit prachtige voetbalevenement. De 77-jarige Braziliaan werd zelf drie keer Wereldkampioen met Brazilië. De eerste keer in 1958 op slechts 17-jarige leeftijd. Daarnaast mocht hij in 1962 en 1970 de beker omhoog houden.

Bekijk hier het volledige WK voetbal 2018 speelschema

Tegenwoordig is Neymar één van de belangrijkste spelers in het Braziliaanse elftal. Pele denkt dat de sterspeler van PSG al goed genoeg is om als leider op te treden van de Kanaries. ‘’Hij moet zichzelf voorbereiden voor de leidersrol. Ik durf zelfs te stellen dat hij de beste speler ter wereld is. Daar ben ik absoluut zeker van’’, aldus Pele.

Favorieten voor WK Voetbal 2018

Als Pele kijkt naar de deelnemende landen in Rusland, dan is hij van mening dat Brazilië een grote favoriet is voor de WK titel. ‘’Als Brazilië de tijd krijgt om zich voor te bereiden, dan zijn we altijd in staat om een Wereldkampioenschap te winnen.’’

Natuurlijk is Brazilië niet de enige kanshebber voor de eindzege. ‘’Je moet altijd respect hebben voor Duitsland’’, vertelde Pele. ‘’Daarnaast moet er zelfs rekening gehouden worden met Rusland. Zij zullen komende zomer het thuisvoordeel hebben. Een derde land dat altijd gevaarlijk is op WK’s is Argentinië.’’

Speelschema Brazilië WK 2018

In de groepsfase van het WK zijn de ‘Goddelijke Kanaries’ gekoppeld aan Costa Rica, Servië en Zwitserland. Op papier zijn dit landen waar Brazilië normaliter geen probleem mee zou moeten hebben. De verwachting is dan ook dat het team van Neymar gemakkelijk de tweede ronde gaat halen.

Uit het speelschema blijkt dat Brazilië de eerste wedstrijd gaat spelen op 17 juni om 20.00 uur Nederlandse tijd. Zwitserland is dan de tegenstander. Vijf dagen later speelt Brazilië tegen Costa Rica, gevolgd door de laatste wedstrijd tegen Servië (27 juni). Deze drie wedstrijden worden afgewerkt in drie verschillende speelsteden: Rostov, St-Petersburg en Moskou.