Alle Europese deelnemers WK voetbal 2018 bekend

WK Voetbal nieuws. Als het aan voormalig FIFA-voorzitter Sepp Blatter ligt, wordt het WK Voetbal 2026 georganiseerd in Marokko. De geschorste Blatter beslist weliswaar zelf niet meer mee, maar vindt Marokko een erg logische keuze als gastland.

Bekijk hier het volledige WK voetbal 2018 speelschema

Dit liet de inmiddels 81-jarige Zwitser weten via zijn Twitter-account. De Wereldvoetbalbond maakt in juni, vlak voor de start van het WK Voetbal 2018, bekend waar het WK over acht jaar wordt gehouden. Aan dit WK zullen maar liefst 48 landen mee gaan doen.

WK Bids zonder succes

Het Afrikaanse land probeerde al vaker de organisatie van een WK Voetbal in de wacht te slepen, maar telkens viel de keuze op een ander WK Bid. Voor het WK 2026 heeft Marokko zich opnieuw kandidaat gesteld. Het tweede officiële bid komt van Canada, de Verenigde Staten en Mexico, die het grootste voetbalfeest ter wereld gezamenlijk willen organiseren.

Op basis van deze bids liet Blatter zijn voorkeur duidelijk blijken: ‘’Een gezamenlijke organisatie is door de FIFA na het WK 2002 afgewezen. Marokko zou nu een logische keuze zijn. Het is bovendien weer tijd voor Afrika!’’

Slechts één keer eerder werd een WK eindronde georganiseerd op het continent Afrika. In 2010 was Zuid-Afrika het gastland en beleefde Nederland een erg succesvol toernooi. Onder leiding van Bert van Marwijk werd de finale gehaald, die na verlenging met 1-0 verloren ging tegen Spanje.

WK Voetbal 2018

Het gastland voor het WK Voetbal 2026 wordt kort voor de start van het WK 2018 bekend gemaakt. Vervolgens kunnen we genieten van een maand vol met prachtige wedstrijden in Rusland. Nederland wist zich helaas niet te kwalificeren, maar België is wel van de partij tijdens het WK Voetbal 2018.

De ‘Rode Duivels’ gaan in de poulefase spelen tegen Panama, Tunesië en Engeland. Het speelschema voor het WK Voetbal 2018 wijst uit dat de Belgen beginnen met een wedstrijd tegen Panama.