Komende wedstrijden Oranje Groep A WK kwalificatie 2018

WK Voetbal. De Oranje Leeuwinnen spelen op het WK Vrouwenvoetbal 2019 in Frankrijk tegen Canada, Nieuw-Zeeland en Kameroen. Dat is dit weken gebleken tijdens de loting in Parijs.

De regerend Europees kampioen Nederland zat in pot 2 bij de loting. Daardoor wisten de Oranjevrouwen dat ze tegen één van de sterkste landen ter wereld gaan spelen, te weten Frankrijk, Amerika, Duitsland, Engeland, Canada of Australië. De nummers één en twee van de zes poules plaatsen zich voor de achtste finales, net als de beste vier nummers drie.

Gemengde gevoelens

Oranje aanvalster Vivianne Miedema kijkt met gemengde gevoelens terug op de loting van het WK Voetbal. “Ik ben een beetje opgelucht, maar ook een beetje teleurgesteld”, zegt de speelster van Arsenal.

“Het is afwachten hoe het gaat lopen tijdens het WK zelf. We hebben een goed team met kwaliteit, maar dat moet erop het WK wel uitkomen. Ik denk dat er niet echt één topfavoriet is en dat er landen meedoen, zoals wij, die een leuke outsider kunnen zijn.”

Tweede WK op rij

Nederland, regerend Europees kampioen, is voor de tweede keer van de partij op een WK. Opvallend is dat Oranje vier jaar geleden ook in een poule met Canada en Nieuw-Zeeland zat. Oranje won van Nieuw-Zeeland (1-0), met dank aan een treffer van Lieke Martens. De wedstrijd tegen Canada eindigde in een gelijkspel (1-1). Nederland werd tijdens het vorige WK in de achtste finales uitgeschakeld door Japan, dat uiteindelijk als tweede eindigde.

Speelschema WK 2019

Met de loting is ook het speelschema voor Oranje tijdens het WK Voetbal 2019 bekend. Op dinsdag 11 juni om 15.00 uur is Nieuw-Zeeland de eerste tegenstander in Le Havre. Vervolgens speelt Oranje nog tegen Kameroen (15 juni om 18.00 uur) en wordt de groepsfase afgesloten tegen het sterke Canada (20 juni om 18.00 uur).