Komende wedstrijden Oranje Groep A WK kwalificatie 2018

WK Vrouwen 2019. De KNVB kijkt naar de opties om de Oranje Leeuwinnen, net als de mannen voor grote toernooien, een zogenoemde afscheidswedstrijd te geven. Het team van Sarina Wiegman plaatste zich deze week voor het WK 2019 in Frankrijk.

Volgens Jan Dirk van der Zee behoort het wel degelijk tot de mogelijkheden om een dergelijk duel te gaan spelen, bijvoorbeeld in de Johan Cruijff ArenA of De Kuip. “De komende maanden gaan we die kans zeker onderzoeken”, aldus Van der Zee tegenover het ANP.

Groot feest

Het zou de eerste keer zijn dan de Leeuwinnen in één van de twee grootste stadions van Nederland spelen. Zowel de ArenA als De Kuip bieden plaats aan ruim 50.000 voetbalfans. Vorig jaar speelde de ploeg van Wiegman al eens in het Philips Stadion van PSV. Ondanks de ruim dertig duizend fans zat het stadion net niet vol.

“We moeten er dan wel een heel feest omheen organiseren om het stadion vol te krijgen”, denkt Van der Zee dan ook. Bij een uitzwaaiwedstrijd staat er sportief gezien immers weinig meer op het spel. Het moet een feest worden voor alle voetbalfans in Nederland.

Voorkeur

Vivianne Miedema is groot fan van Feyenoord en hoopt dat ze met Oranje in De Kuip mag spelen. “Helaas hebben wij daar geen stem in, anders had ik al lang met Oranje in De Kuip gespeeld”, aldus de topschutter van Nederland. De duels van Oranje zijn sinds het gewonnen EK in eigen land steevast uitverkocht, waardoor een groter onderkomen een logisch vervolg is.

Speelschema WK Vrouwenvoetbal

Het WK in Frankrijk begint op vrijdag 7 juni en de finale is op zondag 7 juli. Er wordt in zes poules van 4 landen gespeeld. De bovenste twee landen van iedere poule en de vier beste nummers drie gaan naar de tweede ronde. De wedstrijden tijdens het WK 2019 worden afgewerkt in negen verschillende stadions, waarvan het Parc Olympique Lyonnais met bijna 60.000 plaatsen het grootst is.