WK 2018. Tite mag experimenteren met Braziliaanse opstelling

Voetbal nieuws. Neymar kreeg in de interland tussen Brazilië en El Salvador opnieuw een gele kaart voor een vermeende schwalbe. Hiermee zet de sterspeler de trent van het afgelopen WK 2018 voort.

Neymar werd tijdens en na het afgelopen WK in Rusland veelvuldig bekritiseerd vanwege zijn theatrale gedrag tijdens de wedstrijden. De aanvaller lag in Rusland constant op de grond en wekte daarmee de irritatie van tegenstanders op. Nu het toernooi voorbij is, wordt Neymar extra scherp in de gaten gehouden door de arbitrage. In de ogen van de dribbelaar zijn veel scheidsrechters niet langer objectief.

Neymar kraakt arbiter af

Na afloop van het duel liet Neymar weten dat hij het gevoel heeft dat scheidsrechters hem aan het zoeken zijn. De gele kaart tegen El Salvador vond hij dan ook een slechte beslissing van arbiter Jair Marrufo.

Volgens Neymar was er alles behalve spraak van een fopduik. “Ik weet niet goed hoe ik met mijn reputatie om moet gaan, maar dit zal ik absoluut niet zomaar accepteren”, zei de aanvaller tegen Globo Esporte. “Dit moet stoppen.”

“Ik kan er in de wedstrijd niets aan veranderen, dus ik zei op dat moment ook niets en ben doorgegaan met voetballen”, aldus Neymar. “Maar het is erg frustrerend. Dit is een gebrek aan respect: niet alleen naar mij, maar ook naar mijn ploeggenoten. Het is lastig om met een gele kaart op zak te voetballen.”

“Deze jongen (scheidsrechter Marrufo, red.) wordt aangesteld voor een wedstrijd van de Braziliaanse ploeg, wat een erg serieuze taak is, en dan doet hij dit… Ik vind het niet correct. Als hij me geen penalty wil geven, prima, maar de gele kaart was nergens voor nodig”, foeterde de aanvaller van PSG.