Misterchip voorspelt dat Brazilië kampioen wordt op WK voetbal 2018

WK voetbal. Neymar heeft deze week voor het eerst gereageerd op de grote golf van kritiek die hij kreeg op zijn gedrag tijdens het WK 2018. De sterspeler lag na overtredingen met grote regelmaat op de grond te kermen van de pijn.

Hoewel de 26-jarige Braziliaan na een (korte) behandeling telkens fit genoeg bleek om de wedstrijd te hervatten, had hij wel daadwerkelijk pijn. “Op tegenstanders af dribbelen is mijn spel”, vertelt Neymar. “Ik kan niet aan mijn directe tegenstander vragen of ze mij er even voorbij willen laten gaan. De verdediger wil dat voorkomen en dan maakt hij een overtreding.”

Denk je dat ik dat leuk vind? Nee, want het doet gewoon pijn. Na elke wedstrijd loop ik tegenwoordig vier of vijf uur rond met ijs op mijn been. Maar wie zoiets nooit meegemaakt heeft, zal het ook nooit begrijpen”, aldus de aanvaller van Paris Saint Germain tegenover O Globo.

Neymar Challenge

Tijdens het afgelopen WK grapte veel websites over het gedrag van Neymar. Zo werd de website Keepneymarrolling.com opgericht en ontstond er een ware Neymar Challenge. Hierbij lieten spelers zich op commando vallen. De Braziliaanse ster zag hier de humor van in en nam zelf ook een challenge op. “Ik zit daar niet mee”, aldus Neymar. “Zelf heb ik er ook mee gelachen op mijn Instagram-pagina.”

WK Voetbal 2022

Neymar moet nog drieënhalf jaar geduld hebben voordat hij zijn kunsten weer mag vertonen op het hoogste toneel. Het WK Voetbal 2022 in Qatar wordt namelijk afgewerkt van 21 november tot en met 18 december 2022. Ondanks het feit dat het toernooi nog erg ver weg is, worden Brazilië en Duitsland wel gezien als de twee favorieten.