Kans op WK 2018 kwalificatie Oranje als een lot uit de loterij

Oranjeleeuwinnen. Het Nederlands damesteam heeft goede zaken gedaan in de kwalificatiereeks voor het WK Voetbal 2019 in Frankrijk. In het Philips Stadion werd er met grote cijfers gewonnen van het zwakke Noord-Ierland: 7-0.

Bekijk hier het volledige WK voetbal 2018 speelschema

Naast een ruime overwinning speelden de Oranjeleeuwinnen ook voor het eerst voor meer dan 30.000 uitzinnige fans. Vanaf de eerste minuut liet Nederland zien dat er voor Noord-Ierland niets te halen viel. Dit resulteerde al snel in een 1-0 voorsprong via Lieke Martens.

De sterspeelster van Barcelona was ook verantwoordelijk voor de tweede Oranje-treffer, waarna Vivianne Miedema het verschil op drie bracht. Dit betekende tevens haar vijftigste doelpunt in het shirt van Nederland. Via Sherida Spitse kwam de 4-0 ruststand op het scorebord.

Ook na de thee was het eenrichtingsverkeer richting het doel van Noord-Ierland. De 7-0 eindstand werd bereikt dankzij Shanice van de Sanden, een eigen treffer van Billie Simpson en het tweede doelpunt van Spitse.

Ierland – Nederland

Aanstaande dinsdag 10 april staan er voor de Oranjeleeuwinnen opnieuw een kwalificatiewedstrijd op het programma. Dan reizen de dames af naar Dublin voor de wedstrijd tegen medekoploper Ierland.

In november 2017 stonden Oranje en Ierland ook tegenover elkaar, maar toen kwamen de Oranje dames niet verder dan een 0-0 gelijkspel. Dit heeft als gevolg dat beide landen een gelijk aantal punten heeft en dat alleen een overwinning telt in het Tallaght Stadium.

WK Voetbal 2018

Terwijl de Oranjeleeuwinnen druk bezig zijn met hun kwalificatiereeks voor het WK in 2019, staat komende zomer het WK Voetbal 2018 voor de heren op het programma. Na een tweede plaats in 2010 en een derde plaats in 2014, wist Nederland zich voor de komende editie niet te kwalificeren.

Daarom zullen Nederlanders een ander land uit moeten zoeken dat zij willen supporteren. Een overzicht met deelnemende landen en het bijbehorende speelschema is terug te vinden op deze website.