Misterchip voorspelt dat Brazilië kampioen wordt op WK voetbal 2018

WK voetbal 2018. Brazilië wordt wereldkampioen. Althans, als we Alexis Martín Tamayo, die beter bekend staat als MisterChip, mogen geloven. Hij heeft een analyse gemaakt op basis van historische gegevens en daaruit blijkt dat de Brazilianen gaan winnen. En dat heeft er volgens hem alles mee te maken dat Neymar naar PSG is verkast.

Hier in Nederland kennen we MisterChip eigenlijk niet zo goed, maar in Spanje is hij een grootheid. Alexis Martín Tamayo is een sportverslaggever en specialist in cijfers en data waarmee hij analyses maakt van winstkansen van teams en spelers binnen het voetbal, basketbal en tennis. Deze Spanjaard stuurt zijn voorspellingen via Twitter de wereld in waar hij meer dan twee miljoen volgers heeft, en is werkzaam bij o.a. ESPN, Onda Cero en de Spaanse sportkrant AS.

Brazilië kampioen WK voetbal 2018

Hij begon al op jonge leeftijd met het analyseren van sportdata en bouwde zijn eigen database. En met zijn analyses heeft hij het vaak, heel vaak,zelf bij het rechte eind. Soms komt hij daarbij met totaal onverwachte feitjes op de proppen, zoals in het geval van zijn voorspelling dat Brazilië het FIFA Wereldkampioenschap voetbal in 2018 gaat winnen.

Afgelopen zondag slingerde MisterChip en serie tweets de wereld in met data waaruit blijkt dat Brazilië de beste kansen heeft om het WK voetbal in Rusland te winnen. Hij maakte zijn voorspellingen vrijwel meteen nadat bekend werd dat Neymar na betaling van 222 miljoen Euro de overstap naar PSG had gemaakt. De voorspelling van MisterChip baseert zich namelijk voor een belangrijk deel op Brazilianen die bij het Franse PSG hebben gespeeld op de vooravond van een WK dat niet in zuid-Amerika werd gespeeld.

Bekijk het WK 2018 kwalificatie speelschema.

Komst Neymar naar Parijs duidelijke aanwijzing

Voor “MisterChip“, is de komst van Neymar naar Parijs een heel duidelijke aanwijzing dat de Braziliaanse selectie groot succes gaat hebben in Rusland. Want historisch gezien wint Brazilië het WK (als het buiten Zuid-Amerika wordt gespeeld) wanneer in het jaar dat eraan voorafgaat, een Braziliaan debuteert bij PSG op het moment dat de Franse competitie al is begonnen. En dit jaar is dat Neymar Junior.

In 1994 en 2002 werd Brazilië wereldkampioen. In 1993 debuteerde Raí bij PSG toen de Franse Liga al van start was gegaan. De zomer daarop werd Brazilië wereldkampioen in de VS. In 2001 gebeurde dat opnieuw. Ronaldinho kwam naar PSG toen de competitie in Frankrijk al onderweg was en in de zomer daarop werd Brazilië werelkampioen op het WK dat in Japan en Zuid-Korea werd gespeeld. Tamayo maakte in zijn tweets overigens wel heel duidelijk dat Raí en Ronaldinho de enige twee Brazilianen van Paris Saint-Germain waren die een WK hebben gespeeld dat zich buiten Zuid-Amerika afspeelde – en waarbij Brailië dus won.

Interessant feitje over de WK finales

Maar MisterChip heeft nog een interessant feitje over WK-finales waarin Brazilië speelde, en dat betreft een van de grootste rivalen van Brazilië uit de voetbalgeschiedenis, namelijk Italië:

1970 finale: Italië – Brazilië (Brazilië wint)
+12 jaar
1982 finale: Italië wint van West-Duitsland
+12 jaar
1994 finale Italië – Brazilië (Brazilië wint)
+12 jaar
2006 finale: Italië wint van Frankrijk
+12 jaar:
2018 finale Italië – Brazilië (Brazilië wint)