Loting WK voetbal 2020 Rusland bekendgemaakt in het Kremlin

WK Voetbal 2018. België treft een gunstige poule met Engeland en IJsland heeft kansen de groepsfase te overleven. Marokko, met veel Nederlanders in het team, heeft een lastige poule geloot met tegenstanders Spanje en Portugal. Nederland is er dus niet bij…

Vanmiddag vond de loting voor het WK voetbal 2018 plaats in het Kremlin. President Poetin van Rusland en President Ceferin van de FIFA deden de opening waarna de loting plaatsvond waarbij onder andere Diego Maradona, Carles Puyol, Diego Forlan, Miroslav Klose en Gary Lineker de balletjes uit de potten pakten. In de balletjes zaten de namen van de teams en de plek in de poules.

Pouleverdeling WK voetbal 2018

Er doen 32 landen mee aan het wereldkampioenschap in Rusland. Deze teams werden verdeeld in vier potten van 8 ploegen en deze zijn verdeeld over 8 groepen van vier ploegen.

Groep A
Rusland A1
Saudi-Arabië A2
Egypte A3
Uruguay A4

Groep B
Portugal B1
Spanje B2
Marokko B3
Iran B4

Groep C
Frankrijk C1
Australië C2
Peru C3
Denemarken C4

Groep D
Argentinië D1
IJsland D2
Kroatië D3
Nigeria D4

Groep E
Brazilië E1
Zwitserland E2
Costa Rica E3
Servië E4

Groep F
Duitsland F1
MexicoF2
Zweden F3
Zuid-Korea F4

Groep G
België G1
Panama G2
Tunesië G3
Engeland G4


Groep H

Polen H1
Senegal H2
Colombia H3
Japan H4

Spanje en Portugal meteen tegen elkaar

Groep A: Rusland en Saudi-Arabië (zonder Bert van Marwijk) spelen de opener in Groep A, wat niet de meest spectaculaire wedstrijd belooft te worden. Egypte treft een lastige tegenstander in Uruguay in hun eerste wedstrijd.

Groep B: Spanje en Portugal spelen dus meteen tegen elkaar in Groep B. Puyol merkte op dat Portugal een groots team is en dat de eerste partij voor Spanje meteen een sleutelpartij wordt. Ook Marokko, met 6 Nederlanders in hun team, zit in deze poule, en omdat Marokko het zuidelijke buurland van Portugal en Spanje is waarmee het veel geschiedenis deelt, . Marokko zal in Moskou tegen Portugal spelen. Dit is eigenlijk de interessantste poule, met de Europees kampioen en Spanje dat meerdere keren Europees en Wereldkampioen is geweest.

Groep C: Frankrijk is de favoriet in deze groep waarin Peru vermoedelijk de lastigste tegenstander wordt van de Bleus.

Nieuwkomer IJsland heeft kans groep te overleven

Groep D: IJsland, de nieuwkomer op dit toernooi, treft meteen Argentinië met Messi. Omdat het Argentijnse team niet optimaal functioneerde tijdens de voorrondes en het WK maar nipt haalde enis ook geen echte eenheid. Argentinië zal moeite hebben met de de stijl van Nigeria – dat weten we want ze loten elkaar altijd in grote toernooien. Daardoor zijn er dus wel kansen voor de IJslanders om de groep te overleven. Winst of gelijkspel tegen Argentinië zullen ze moeten pakken, want ook Nigeria en Kroatië zijn sterke ploegen.

Groep E:
Brazilië zit in de relatief makkelijke poule E waarin het weinig moeite zou moeten hebben met Zwitserland, Costa Rica en Servië. In deze groep heeft Zwitserland de beste papieren om de groepsfase te overleven.

Groep F: Duitsland zit in een lastige poule met Zweden en Mexico. Zweden is titelverdediger maar Zweden speelt erg sterk op dit moment en Mexico is ook niet een makkelijke ploeg. Duitsland moet bovendien aan de bak met een jonge ploeg omdat vrijwel alle oude vedetten met pensioen zijn gegaan sinds het laatste WK.

Engeland en België probleemloos door

Groep G: België speelt zijn eerste wedstrijd tegen Panama, een niet al te lastige tegenstander voor de aanvallende Rode Duivels. Tunisië en Engeland spelen in dezelfde groep als eerste tegen elkaar en de Engelsen worden pas in de laatste wedstrijd de moeilijke tegenstanders voor de Belgen, terwijl beide ploegen eigenlijk probleemloos naar de volgende ronde zouden moeten gaan.

Groep H:
Senegal is eigenlijk de sterkste ploeg in deze poule. Polen staat dan wel bovenaan in de groep, maar hebben die plek vooral te danken aan het feit dat ze amper vriendschappelijke wedstrijden hebben gespeeld. Omdat Polen meteen tegen Senegal mag spelen zal moeten blijken of die eerste pouleplek terecht was. Colombia is ook een tegenstander van formaat en Japan mag geen al te lastige tegenstander zijn.

Dit WK heeft dus geen echte ‘Poule des Doods’ wordt er geroepen. Maar Marokko, wat toch een beetje een Nederlands team is, treft wel de zwaarste poule in groep B, met de tegenstanders Spanje en Portugal.