Komende wedstrijden Oranje Groep A WK kwalificatie 2018

Voetbal Nieuws. De KNVB heeft Michel Kreek aangesteld als bondscoach van het Nederlandse damesteam onder 20 jaar. De Amsterdammer moet het beloftenteam gaan voorbereiden op het WK in Frankrijk.

Bekijk hier het volledige WK voetbal 2018 speelschema

De oud-verdediger van onder andere Ajax, Vitesse en Willem II werkt sinds eind vorig jaar al bij de Nederlandse Voetbalbond. Hij is actief als assistent van bondscoach Sarina Wiegman bij het Nederlands vrouwenelftal. Kreek volgde na het gewonnen WEURO 2017 in eigen land Foppe de Haan op. De eenmalig international van Oranje tekende een contract tot de Olympische Spelen van Tokio 2020.

Kreek krijgt er nu als coach van de vrouwen onder 20 een extra functie bij. Het eerste grote toernooi is het WK, waarvoor Oranje zich nog niet eerder wist te plaatsen. ‘’Afgelopen zomer hebben we bij het A-team kunnen zien wat je kan bereiken als je samen voor één doel gaat”, aldus de 47-jarige Kreek. ‘’Met vrouwen onder twintig gaan we ons best doen om in de buurt te komen van deze prestatie.”

Nederland treft gastland op WK

De vrouwen van Nederland onder 20 spelen op het WK 2018 tegen gastland Frankrijk, Ghana en Nieuw-Zeeland. Op zondag 5 augustus wordt de eerste wedstrijd gespeeld tegen Nieuw-Zeeland, de kampioen van Oceanië. Drie dagen later spelen de Nederlandse dames tegen Ghana en op zondag 12 augustus wordt de poulefase afgesloten tegen Frankrijk, dat als gastland automatisch geplaatst was voor het WK.

WK Voetbal 2018

Voorafgaand aan het WK onder 20 jaar, staat het WK Voetbal bij de heren op het programma. Voor dit toernooi wist Nederland zich helaas niet te kwalificeren. Het ‘grote’ WK 2018 start op donderdag 14 juni. Als we naar het speelschema kijken, dan zien we dat bijvoorbeeld favoriet Brazilië op zondag 17 juni de eerste groepswedstrijd speelt tegen Zwitserland.