Komende wedstrijden Oranje Groep A WK kwalificatie 2018

WK voetbal 2018. Nederland wacht een aantal belangrijke wedstrijden in de kwalificaties voor het WK van 2018. Oranje staat momenteel derde in Poule A en dat is niet goed genoeg om een plek in de tweede ronde te bemachtigen.

Toch ziet het er nog hopeloos uit voor Nederland, maar in hun laatste vier wedstrijden kunnen ze zich geen enkel verlies permitteren. Na het zomerreces is Frankrijk de eerste en een verdraaid lastige tegenstander en Oranje moet voor deze epische strijd bovendien afreizen naar het hol van Les Bleus. , het Stade de France in Parijs.

Komende wedstrijden Nederlands elftal

31-8-017, 20:45 uur: Frankrijk – Nederland
3-8-2017, 18:00 uur: Nederland – Bulgarije

Bekijk het WK 2018 speelschema voor het complete overzicht.

Kansen Nederlands elftal kwalificaties

Nederland staat momenteel derde in Groep A en heeft 10 punten. Frankrijk en Zweden gaan gezamenlijk aan de leiding met beide dertien punten. Nederland gaat wél aan de leiding wat betreft gescoorde doelpunten, dertien in totaal; Zweden scoorde twaalf keer en Frankrijk elf. Maar Oranje kreeg ook zes doelpunten tegen, terwijl Frankrijk en vijf incasseerde en Zweden vier.

De eerste return is inmiddels gespeeld door Oranje waarin Luxemburg de tegenstander was die met 5-0 werd ingemaakt. Dat tikt lekker aan voor het uiteindelijke doelsaldo wat nog van belang kan zijn als Nederland een gedeelde tweede plek weet te bereiken in de eindstand van Groep A.

Het is in zo’n geval wel zaak voor Oranje om geen doelpunten te incasseren en ook tegen Wit-Rusland nogmaals een monsterzege uit het vuur te slepen – en hopen dat Frankrijk en Zweden minder geluk hebben in hun returns tegen hun zwakkere tegenstanders.

Uitslagen WK kwalificaties Nederland

06 sep 2016 Zweden – Nederland 1-1
07 okt 2016 Nederland – Wit-Rusland 4-1
10 okt 2016 Nederland – Frankrijk 0-1
13 nov 2016 Luxembourg – Nederland 1-3
25 mrt 2017 Bulgarije – Nederland 2-0
09 juni 2017 Nederland – Luxemburg 5-0

Bekijk hier de actuele WK kwalificaties stand.

Frankrijk – Nederland WK 2018 kwalificatie

Frankrijk is een moeilijke tegenstander. In 2016 waren ze nog bijna Europees kampioen maar verloren in de finale van Portugal. In de aanloop naar het eindtoernooi in 2018 was Frankrijk koploper in Groep A. Maar in juni verloren ze van Zweden waarmee Les Bleus hun eerste plaats in de poule verspeelden aan de Blauw-gelen.

Het stond 1-1, en het was bijna tijd toen de Franse keeper Hugo Lloris de bal aannam, ver het veld in liep en de bal met een schop het veld over schoot. Dat werkte niet als bedoeld en creëerde een kans voor Ola Toivonen die op de valreep 2-1 scoorde voor open doel omdat de Franse keeper niet in zijn doel stond. Dat zorgde ervoor dat heel Frankrijk boos was op Lloris. Paul Pogba was het daar niet mee helemaal eens. “Winnen tegen Zweden was het belangrijkste, dus ik begrijp de kritiek.

Het gebeurde door een fout, maar Hugo is daar niet verantwoordelijk voor. Het hoort gewoon bij voetbal,” aldus Pogba. Toch maakt hij zich nog niet al teveel zorgen over de kansen van Frankrijk in de komende wedstrijden. “Maken we ons zorgen? Nee, ik heb vertrouwen. We staan nog steeds tweede. Nu moeten we het heft in eigen handen nemen”.