WK voetbal 2018: het speelschema stroomt vol

WK Voetbal 2018. Twee maanden voor de start van het WK Voetbal heeft Japan besloten om Vahid Halilhodzic aan de kant te zetten. De Bosniër kreeg namelijk veel kritiek naar aanleiding van teleurstellende resultaten in de laatste oefenwedstrijden.

Bekijk hier het volledige WK voetbal 2018 speelschema

De Japanse ploeg speelde met 1-1 gelijk tegen Mali en ging met 2-1 onderuit tegen Oekraïne. Ondanks het feit dat het slechts ging om vriendschappelijke wedstrijden nam de druk op de 65-jarige keuzeheer toe. Hierdoor blijft het dienstverband van Halilhodzic bij de Japanse bond beperkt tot twee jaar.

De bond heeft in Akira Nishino al een geschikte opvolger gevonden voor de Bosniër. De Japanner was al in dienst van de bond als technisch directeur en had eerder als coach onder meer de Japanse topclub Gamba Osaka onder zijn hoede.

Slechte relatie met spelersgroep

“We zijn niet afgegaan op de resultaten van die oefenduels of op de kritieken, maar we hebben natuurlijk wel de spelers geraadpleegd”, zei Kozo Tashima, werkzaam als voorzitter van de Japanse voetbalbond JFA. “De relatie tussen coach en spelers bleek niet meer optimaal.”

Halilhodzic reageerde volgens de bondsvoorzitter erg verrast en teleurgesteld. De keuze om Nishino aan te stellen als vervanger lag voor de hand. Als technisch directeur zit hij al dicht op de nationale ploeg. “Hij kent het team en het spelsysteem goed’’, vertelde Tashima.

Speelschema WK Voetbal 2018

Tijdens het WK Voetbal in Rusland zit Japan ingedeeld in een groep met Colombia, Senegal en Polen. De Japanners komen op dinsdag 19 juni om 14.00 uur Nederlandse tijd voor de eerste keer in actie. Colombia is dan de tegenstander. Vervolgens speelt Japan op zondag 24 juni om 17.00 uur tegen Senegal, waarna de groepsfase op woensdag 27 juni om 16.00 uur wordt afgesloten met een wedstrijd tegen Polen.