WK Voetbal. Het WK voetbal in Rusland is bijna niemand ontgaan. Volgens een onderzoek uitgevoerd in opdracht van de wereldvoetbalbond FIFA zagen 3.572 miljard mensen iets van het wereldkampioenschap. Oftewel de helft van de wereldbevolking.

Van de WK-finale tussen Frankrijk en Kroatië (4-2) zagen maar liefst 1.12 miljard mensen minstens één minuut. Van dit enorme aantal mensen keken 884 miljoen mensen thuis op de ‘ouderwetse’ tv en de rest volgde het in de kroeg, restaurant of via een digitaal platform.

Het WK werd in elk land op deze aardbol uitgezonden en bereikte op die manier dus meer dan de helft van de bevolking ouder dan vier jaar.

Belangrijkste zoekopdracht

Naast het feit dat de halve wereld keek naar het WK Voetbal, is het WK 2018 ook de belangrijkste zoekopdracht geweest binnen Google wereldwijd. Dat blijkt uit een jaaroverzicht van de populairste zoekopdrachten van 2018, dat Google onlangs openbaar maakte. Aangezien het WK Voetbal het belangrijkste sportevenement van het jaar is, is het niet verrassend dat dit toernooi de ranglijst van Google aanvoert.