Finale WK Voetbal. Zondag 15 juli om 17.00 uur gaat de finale van het WK Voetbal 2018 van start. Frankrijk neemt het in het Olympisch Stadion in Moskou op tegen Kroatië, de grote verrassing in de finale.

Frankrijk bereikte de finale dankzij een 1-0 overwinning op België, dat gisteren de derde plaats opeiste ten koste van Engeland. Datzelfde Engeland verloor in de halve finale na verlenging van Kroatië. De winnende treffer werd gemaakt door aanvaller Mario Mandzukic.

Het is opvallend dat Kroatië opnieuw wist te winnen na verlenging, dit lukte namelijk ook tegen Denemarken en Rusland. “We zijn straks waarschijnlijk het eerste team ooit dat acht wedstrijden op een WK heeft gespeeld”, grapte Zlatko Dalic, bondscoach van Kroatië. De Kroaten hebben namelijk drie keer dertig minuten extra in de benen, wat gelijk staat aan één volledige wedstrijd.

Vertrouwen

De 51-jarige Dalic heeft ondanks de eerdere ontmoetingen met Frankrijk vertrouwen in een goede afloop. Van de laatste vijf wedstrijden tegen ‘Les Bleus’ gingen er namelijk drie verloren en eindigde het twee keer gelijk.

Die statistieken zeggen me niets en hebben voor een WK-finale geen enkele waarde. Het maakt niet uit tegen wie we spelen. We zijn er trots op dat we in de finale staan. In Kroatië zal zondag de aarde schudden”, vertelde Dalic.

Goede sfeer

Ook in het Franse kamp wordt reikhalzend uitgekeken naar de WK finale. Twee jaar geleden stond Frankrijk in de eindstrijd van het EK 2016, maar deze wedstrijd ging verloren tegen Portugal. Vandaag kan het team van Didier Deschamps revanche nemen voor deze nederlaag. Aan de sfeer binnen het Franse team kan het niet liggen, deze is uitstekend liet de 49-jarige Deschamps weten.

Mocht Frankrijk de finale winnen, dan is het voor de tweede keer Wereldkampioen. De eerste keer was tijdens het WK 1998, met Deschamps als aanvoerder van het Franse team. “We hebben de mogelijkheid gecreëerd om wereldkampioen te worden, maar we zijn er nog niet. We willen onze tocht nu dolgraag afmaken”, aldus de voormalig voetballer.

Speelschema WK Voetbal

Vandaag staat alweer de laatste wedstrijd van het WK 2018 op het programma. De finale van het Wereldkampioenschap gaat tussen Frankrijk en de verrassing van het toernooi, Kroatië. Wil je weten hoe deze landen de finale hebben gehaald? Bekijk dan het volledige speelschema van het WK Voetbal op deze website.