De Rode Duivels op het WK Voetbal

WK Voetbal 2018. In de sportzomer van 2018 staat in Rusland een nieuwe editie van het WK Voetbal op het programma. Gezien het spelersmateriaal behoort België tot één van de outsiders voor de eindzege.

WK historie België

In tegenstelling tot het Nederlands Elftal was België wel actief op het allereerste WK Voetbal ooit. In 1930 reisden de Belgen af naar Uruguay, waar ze in de groepsfase werden uitgeschakeld. Ook in 1934 en 1938 was België van de partij op het Wereldkampioenschap.

Het duurde vervolgens tot 1982 voordat België zich voor een aantal edities op rij wist te kwalificeren. Na een tweede ronde in 1982, werden de Rode Duivels vierde tijdens het WK in Mexico. Ook in de daaropvolgende twee WK’s wist België de groepsfase te overleven.

In de eenentwintigste eeuw was België op slechts twee van de vier gespeelde WK’s actief. In 2002 bereikte het de achtste finales in Japan en Zuid-Korea, en tijdens de laatste editie werd België in de kwartfinale uitgeschakeld door Argentinië.

Gouden generatie

Mocht België ooit een rol van betekenis willen spelen op een WK Voetbal, dan moet dit in 2018 gaan gebeuren. Onze zuiderburen hebben namelijk de beschikking over meerdere voetballers die actief zijn in de absolute wereldtop. Wat te denken van een Eden Hazard van Chelsea of een Kevin de Bruyne van Manchester City.

Echter, het topvoetbal lijkt er tijdens de afgelopen twee grote toernooien nog niet echt uit te komen. Tijdens zowel het WK Voetbal 2014 als het EK Voetbal 2016 ging het Belgisch voetbalelftal in de kwartfinale onderuit. Aan de grote spelers de taak om volgend jaar wél het beste in zichzelf naar boven te halen.

WK Voetbal 2018

Het WK Voetbal 2018 begint volgende sportzomer op donderdag 14 juni 2018. Ruim één maand later, op zondag 15 juli 2018, staat in Moskou de grote finale op het programma. Mocht België deze finale bereiken, dan is dit de eerste keer in de Belgische voetbalhistorie.
De Rode Duivels staan op dit moment op de eerste plaats in Groep H van de WK kwalificaties.