WK Voetbal. Het jaar 2019 is pas net begonnen, maar we willen jullie al even waarschuwen voor een kleine ramp in 2022. Dan vindt het WK voetbal plaats in Qatar. Op een van de grootste sportevenementen van de wereld hoort natuurlijk een lekker biertje voor de fans. Maar dit wordt een heel duur geintje in Qatar.

Daar is namelijk in het nieuwe jaar een tax van 100 procent gegaan over alcoholische producten. Oftewel: alles is gewoon dubbel zo duur geworden! En bier was al niet echt super goedkoop in de golfstaat.

Bezorgde twitteraars rekenden al uit dat je nu voor een kratje Heineken (24 flesjes) 105 dollar moet betalen. Dat is omgerekend zo’n 91 euro!

WK Voetbal 2022

Ondanks alle opspraak wordt het WK 2022 ‘gewoon’ in Qatar afgewerkt. Het voetbalcircus strijkt niet in juli, maar in november neer in het Midden-Oosten. De openingswedstrijd van het WK staat gepland op 21 november en de finale wordt afgewerkt op 18 december 2022. Met slechts 28 dagen is WK 2022 het kortste WK Voetbal in 44 jaar.

In totaal zal er gevoetbald bonden in twaalf stadions, verdeeld over zeven speelsteden. Drie stadions worden gerenoveerd en voor negen stadions geldt dat ze nieuw worden gebouwd. Het grootste stadion waarin gespeeld gaat worden staat in Losail en biedt plaats aan ruim 86.000 supporters.