Voetbal Nieuws. Remko Bicentini is ook de komende jaren bondscoach van Curaçao. De voetbalbond van het eiland heeft het contract met de trainer verlengd tot begin 2022. Bicentini droomt ondertussen al van deelname aan het WK in Qatar.

“Ik ben heel blij, hier spreekt veel vertrouwen uit”, vertelt Bicentini. “We zijn de laatste jaren goed bezig en dit is een beloning waar ik trots op ben. Nu willen we doorpakken en ons nog verder ontwikkelen.”

Bicentini werkte al als assistent-bondscoach en nam het stokje als eindverantwoordelijke in 2016 over van Patrick Kluivert. Onder zijn leiding won Curaçao in 2017 voor het eerst het toernooi om de Caribbean Cup en plaatste het land zich voor het eerst voor het toernooi om de Gold Cup. Bicentini is goed op weg om opnieuw plaatsing voor de Gold Cup te realiseren.

Bekende namen

De selectie van Curaçao kent in Nederland bekende namen als Eloy Room, Cuco Martina, Leandro Bacuna en Brandley Kuwas. “We hebben een goede groep met gevestigde namen. We hebben Curaçao echt op de kaart gezet. We hebben laten zien dat dit geen incident is, dat we meetellen. Er zit echt een lijn in.”

De grote droom van Curaçao en Bicentini is plaatsing voor het WK van 2022 in Qatar. “Het zal niet makkelijk worden en we hebben nog een lange weg te gaan, maar we acteren op een steeds hoger niveau. Dan is het reëel om te denken dat het mogelijk is.” Het contract van Bicentini wordt bij plaatsing voor het WK automatisch met een jaar verlengd.

Juliana ‘31

Bicentini is ondertussen ook trainer van Juliana ’31, een eersteklasser uit Malden. De combinatie met het bondscoachschap bevalt hem prima. “Een topbaan. Dit is het hoogst haalbare, om mijn land te coachen. Dit doe ik met veel eer. Ik merk wel dat ik nu wat meer in de picture kom, maar ik ben heel happy zo.”