Antoine Griezmann hoopt op nieuwe grote finale met Frankrijk

WK 2018 nieuws. Het jaar 2016 kan gezien worden uit het beste jaar uit de carrière van Antoine Griezmann tot nu toe. Toch greep de Franse aanvaller naast alle grote prijzen waar hij voor in aanmerking kwam.

Griezmann behoorde samen met Lionel Messi en Cristiano Ronaldo tot de drie beste voetballers ter wereld, maar greep zowel met zijn club als land naast de grote prijzen. Met Atletico Madrid verloor hij namelijk de Champions League-finale en enkele weken later verloor hij met Frankrijk de EK Voetbal 2016-finale voor eigen publiek van Portugal.

‘’Deze twee nederlagen zijn de grootste teleurstellingen in mijn gehele carrière’’, aldus Griezmann op de website van de FIFA. ‘’Ik wil dan ook graag zo snel mogelijk weer in zo’n finale staan, zodat ik ervoor kan zorgen dat ik dan wel aan de winnende zijde sta.’’

‘’We hebben een goede start gemaakt richting het WK en ik kijk nu al uit naar het eindtoernooi.’’

Frankrijk klaar voor volgende stap

Na het WK Voetbal 2014 en EURO 2016 denkt Griezmann dat Frankrijk in 2018 mee kan doen om de wereldtitel. ‘’Ik ben een optimist. Ik denk dat we een erg getalenteerde groep en goede trainer hebben. Ook is de sfeer erg goed in de kleedkamer. Daarnaast hebben we een goede start gemaakt richting het WK en ik kijk nu al uit naar het eindtoernooi.’’

Frankrijk sterk in kwalificatiereeks

Frankrijk is uitstekend begonnen aan het kwalificatietoernooi van het WK Voetbal 2018. ‘Les Blues’ staat op de eerste plaats van Groep A, de groep van onder meer het Nederlands Elftal. Na een 0-0 gelijkspel tegen Wit-Rusland wist Frankrijk achtereenvolgens te winnen van Bulgarije, Nederland en Zweden.

De eerstvolgende wedstrijd staat gepland op 25 maart 2017. Frankrijk speelt dan om 20.45 uur in en tegen hekkensluiter Luxemburg.

WK Voetbal 2018

Mocht Frankrijk de winnaar worden van Groep A, dan is het automatisch geplaatst voor de eindronde van het WK Voetbal 2018 in Rusland. Het WK Voetbal begint op donderdag 14 juni 2018 en de grote finale staat gepland op zondag 15 juli 2018 in Moskou.