Speelschema WK 2018: Kwalificatiewedstrijden worden hervat in juni

WK Kwalificatie 2018. Op de valreep van voetbalseizoen 2017/2018 staat er voor de nationale elftallen nog één WK kwalificatiewedstrijd op het programma. Deze wordt gespeeld op 9, 10 of 11 juni 2017.

Speelschema WK 2018: Vrijdag 9 juni

Het Nederlands Elftal komt op de eerste kwalificatiedag in actie en gaat spelen tegen hekkensluiter Luxemburg. Ondanks de matige vorm van Oranje, mogen we er vanuit gaan dat deze wedstrijd probleemloos gewonnen gaat worden. Alle ogen zullen daarom gericht zijn op een andere wedstrijd in Groep A, namelijk die tussen Zweden en Frankrijk. Nederland staat momenteel drie punten achter op de Scandinaviërs, waardoor ze bij een nederlaag van Zweden in punten gelijk kunnen komen en nog meedoen om een play-off plaats voor het WK 2018 in Rusland.

Speelschema WK 2018: Zaterdag 10 juni

Op de tweede dag is het de beurt aan Duitsland. Voor ‘Die Mannschaft’ wacht een thuiswedstrijd tegen het nietige San Marino. Eerder deze kwalificatiereeks wist Duitsland nog met 8-0 te winnen. De verwachting is dat er over enkele weken een soortgelijke op het scorebord staat. Toch van zich af willen bijten en proberen een tegentreffer te forceren. Dit lukte onlangs in de wedstrijd tegen Noorwegen, toen wisten ze hun tweede treffer ooit te maken.

Speelschema WK 2018: Zondag 11 juni

Op de laatste kwalificatiedag van seizoen 2016/2017 komen onder andere Spanje en Italië in actie. Spanje gaat als nummer één van Groep G spelen tegen Macedonië. De verwachting is dat Spanje deze wedstrijd zonder al teveel problemen weet te winnen. Concurrent Italië, dat evenveel punten heeft, maar een minder doelsaldo, treft Liechtenstein. Een ideale kans voor ‘Azzurri’ om aan het doelsaldo te gaan werken, zodat de jacht op Spanje verder ingezet wordt.

Speelschema WK 2018

De serie kwalificatiewedstrijden die op 9, 10 en 11 juni op het programma staan, zijn de laatste wedstrijden van voetbalseizoen 2016/2017. Na deze periode mogen de voetballers gaan genieten van hun welverdiende vakantie. De kwalificatiereeks voor het WK Voetbal 2018 wordt hervat in augustus 2017.