Spanje - Israël voorbeschouwing: Israël in spoor van koploper Spanje

WK Kwalificaties 2018. Aankomend weekend staat een nieuwe speelronde van het kwalificatietoernooi voor het WK Voetbal 2018 op het programma. In Groep G neemt koploper Spanje het op tegen het sterk presterende Israël.

Spanje staat na vier gespeelde wedstrijden op tien punten. Er zijn ruime overwinningen geboekt op Liechtenstein (8-0), Albanië (2-0) en Macedonië (4-0). Daarnaast leverde de topwedstrijd tegen medekoploper Italië een 1-1 gelijkspel op.

De Spaanse bondscoach Julien Lopetegui heeft voor de volgende kwalificatiewedstrijd onder andere Gerard Deulofeu (AC Milan) en Asier Illararamendi (Real Sociedad) opgeroepen. Daarnaast zijn de Chelsea-spelers Pedro en Diego Costa zeker van een plaats in ‘La Roja’.

In tegenstelling tot de vorige interlandperiode zijn er tien wijzigingen binnen de Spaanse selectie. Onder deze spelers bevinden zich toppers als Cesc Fabregas (Chelsea), Lucas Vasquez (Real Madrid) en Juan Mata van Manchester United uit Engeland.

Israël is bezig aan sterke serie

Tegenstander Israël doet het verrassend goed in het kwalificatietoernooi voor het WK Voetbal 2018 in Rusland. De eerste vier wedstrijden leverde al negen punten op. Er werd alleen met 1-3 verloren van het kwalitatief sterkere Italië.

Mocht Israël de sterke kwalificatie serie voortzetten, dan kan het zomaar een plaats op het WK Voetbal in Rusland afdwingen. Mocht dit ook daadwerkelijk gebeuren, dan wordt het de tweede deelname voor het Oost-Europese land. De eerste deelname was tijdens het WK Voetbal 1970 in Mexico, waar Israël in de groepsfase werd uitgeschakeld.

Spanje leidt in onderlinge ontmoetingen

De wedstrijd tussen Spanje en Israël stond twee keer eerder op het programma. De eerste confrontatie stond bijna twintig jaar geleden op het programma. Destijds stond deelname aan EURO 2000 op het spel. Spanje won de eerste ontmoeting met 2-1 en later de return met 3-0.

Speelschema Groep G

Vrijdag 24 maart 2017
20.45 uur: Italië – Albanië
20.45 uur: Liechtenstein – Macedonië
20.45 uur: Spanje – Israël

Bekijk hier het volledige speelschema WK kwalificaties.