WK Voetbal 2018: Nederland staat voor kansloze missie tegen Zweden

WK Kwalificatie 2018. Nederland speelt vrijdag 9 juni de belangrijke kwalificatiewedstrijd tegen Luxemburg. Debuterend bondscoach Dick Advocaat moet deze wedstrijd winnen om zicht te houden op het WK Voetbal 2018.

Het is geen verrassing dat Oranje als gedoodverfde favoriet begint aan het treffen met voetbaldwerg Luxemburg. Toch is het spel van Nederland niet altijd even overtuigend. De oefenwedstrijden tegen Ivoorkust en Marokko werden gewonnen, maar in de kwalificatiereeks loopt het erg stroef.

Nederland – Luxemburg

Wel zal er met enig vertrouwen worden uitgekeken naar het treffen met Luxemburg. Op 13 november 2016 werd de heenwedstrijd namelijk met 1-3 gewonnen. De openingstreffer kwam op naam van Arjen Robben, waarna Maxime Chanot voor de gelijkmaker zorgde. In de tweede helft was Memphis Depay met twee treffers de grote man aan de zijde van Nederland.

Oranje treft een gehavend Luxemburg

In de return tegen Oranje moet Luxemburg het doen zonder een aantal vaste krachten. Anthony Moris en Mario Mutsch zijn geblesseerd, en Chris Phillips, Daniel da Mota en Aurelien Joachim zijn geschorst. Daarnaast staat achter de naam van Maxime Chanot en Lars Gerson nog een vraagteken.

Toch denkt bondscoach Luc Holtz dat zijn ploeg er beter voorstaat dan tijdens de heenwedstrijd. ‘’De thuiswedstrijd tegen Nederland hebben we in het laatste half uur verloren. Als ik zes keer had kunnen wisselen, dan had ik het gedaan. Na een uur zag je bij enkele spelers de benen zwaar worden.’’

‘’Maar na de wedstrijd tegen Albanië ben ik ervan overtuigd dat we er fysiek beter voor staan dan in de thuiswedstrijd. De laatste optredens en resultaten laten onze kwaliteiten zien’’, vertelde Holtz hoopgevend.

Vermoedelijke opstelling Nederland tegen Luxemburg

Bondscoach Advocaat heeft Jasper Cilissen van FC Barcelona aangewezen als zijn nummer één voor tussen de palen. In de verdediging lijkt de keuze gevallen te zijn op Joel Veltman, Daley Blind en het duo Stefan de Vrij en Wesley Hoedt van Lazio Roma. Het middenveld bestaat vermoedelijk uit Kevin Strootman, Georgino Wijnaldum en Wesley Sneijder, die vanavond record international wordt. De doelpunten zullen moeten komen van Arjen Robben, Quincy Promes en Vincent Janssen.

Speelschema WK 2018 Kwalificaties

Vrijdag 9 juni
20.45 uur: Gibraltar – Cyprus
20.45 uur: Estland – België
20.45 uur: Bosnië-Herzegovina – Griekenland
20.45 uur: Zweden – Frankrijk
20.45 uur: Nederland – Luxemburg
20.45 uur: Wit-Rusland – Bulgarije
20.45 uur: Letland – Portugal
20.45 uur: Faeröer Eilanden – Zwitserland
20.45 uur: Andorra – Hongarije

Bekijk hier het volledige speelschema WK kwalificaties.