Kans op WK 2018 kwalificatie Oranje als een lot uit de loterij

WK Voetbal. De KNVB mikt de komende jaren op de organisatie van een aantal grote internationale evenementen. Na het EK van 2020, waarvan vier duels in Nederland gespeeld worden, staan er minstens vier projecten op het verlanglijstje in Zeist.

“We gaan een bid indienen voor het EK futsal 2022, we willen de finale van de Champions League mannen en vrouwen binnenhalen én we willen het WK voor vrouwen in 2027 gaan organiseren”, aldus secretaris-generaal Gijs de Jong op de site van de KNVB.

Het EK voor vrouwen in Nederland is de KNVB vorig jaar uitstekend bevallen. “Het EK voor vrouwen van 2017 heeft iedereen laten zien wat de invloed kan zijn van een toernooi. Niet alleen door het sportieve aspect, maar ook vooral door de aanjagende functie voor meisjes om te gaan voetballen.”

Nederland fungeerde nog nooit als gastland van een WK voor vrouwen. Vorig jaar werd voor het eerst het EK in ons land gespeeld. Enschede, Breda, Deventer, Doetinchem, Rotterdam, Tilburg en Utrecht waren destijds de speelsteden. In de finale in de Grolsche Veste wonnen de Oranjevrouwen met 4-2 van Denemarken.

Loting WK Vrouwenvoetbal 2019

Voordat het zover is komen de Leeuwinnen eerst volgend jaar in actie op het WK 2019. De loting voor dit toernooi is vanavond verricht. Het team van Sarina Wiegman is gekoppeld aan Canada, Kameroen en Nieuw-Zeeland.

Wiegman is tevreden met deze loting. “Het is geen slechte loting”, zegt de bondscoach, die wel vreest voor een confrontatie met de Verenigde Staten in de knock-outfase. “Kijk je naar de route verder in het toernooi wordt het wat lastiger en zouden we bijvoorbeeld al snel Amerika tegen kunnen komen. Maar dat is voor latere zorg.”