WK Voetbal 2018. Eigenlijk zit geen voetballer op een blessure te wachten, maar achteraf is Eden Hazard blij dat hij begin dit jaar even noodgedwongen aan de kant stond. Mede hierdoor speelde hij zijn beste spel tijdens het WK.

Hazard werd in België verkozen tot Sportman van het Jaar en de aanvallende middenvelder van Chelsea blikte terug op zijn sleutelmoment. “Voor mij was dat mijn blessure in het begin van 2018. Ik had toen al een paar jaar heel veel gespeeld. En de blessure heeft me toegelaten om twee, drie maanden te rusten en de blessure goed te laten verzorgen.”

“Daardoor was ik weer goed op het einde van vorig seizoen bij Chelsea, tijdens het WK voetbal en ook in het begin van dit seizoen. Dat heeft mij zo goed gemaakt, dat was een sleutelmoment. Die blessure heeft me goed gedaan.”

Beste WK ooit

België eindigde als derde op het WK in Rusland, de beste prestatie in de historie van de Rode Duivels. “Ons WK voetbal was uitzonderlijk”, aldus Hazard. “In België wordt er vaak gepraat over spanningen tussen de Walen en de Vlamingen, maar toen was ons land echt één land. Dat heeft mij toen echt geraakt en zo’n moment wil ik nog een keer meemaken.”