Bondscoach Blind verwacht zwaar duel tegen gevaarlijk Bulgarije

WK voetbal 2018 kwalificaties. Danny Blind verwacht dat zijn team een zware wedstrijd tegemoet gaat tegen Bulgarije. De bondscoach van het Nederlands Elftal ziet het Oost-Europese land als een erg gevaarlijke tegenstander in WK-Kwalificatie Groep A.

De wedstrijd tussen Oranje en Bulgarije staat aanstaande zaterdag op het programma. “Dat wordt geen makkie, maar het is wel een klus die we moeten kunnen klaren”, aldus Blind. “Het is een uitwedstrijd. Zij hebben wat vertrouwen getankt door de laatste wedstrijd te winnen van Wit-Rusland nadat ze eerder een behoorlijke nederlaag hadden geleden tegen Zweden. Het is een elftal dat kan voetballen.”

“Dat wordt geen makkie, maar het is wel een klus die we moeten kunnen klaren”

“Ze hebben een aantal spelers dat op een hoog niveau speelt, bijvoorbeeld in de Russische competitie. Hun aanvoerder, Ivelin Popov, speelt met Quincy Promes bij Spartak Moskou. Zij zijn voornamelijk gevaarlijk vanuit de omschakeling. Wij hebben alle details en alle informatie over hun laatste wedstrijden in kaart gebracht. Ik zal er nu voor moeten zorgen dat we daar een goed plan tegenover kunnen zetten zodat we daar de drie punten kunnen pakken.”

Nederland en Bulgarije in balans

Ondanks het feit dat het Nederlands Elftal altijd veel hoger wordt aangeslagen dan Bulgarije, laten de onderlinge statistieken totaal iets anders zien. In het verleden hebben Oranje en Bulgarije tien keer tegen elkaar gespeeld, maar de onderlinge balans is volledig in evenwicht.

De eerste onderlinge confrontatie stond in mei 1959 op het programma en werd met 3-2 gewonnen door de Bulgaren. Een klein jaar later wist Nederland voor het eerst te winnen, mede dankzij een hattrick van Tonny van der Linden.

In de eenentwintigste eeuw stonden Nederland en Bulgarije drie keer tegenover elkaar. Ook hier is de balans in evenwicht. Voor de kwalificatiereeks voor het EK 2008 wist Oranje één keer te winnen en werd er één keer gelijkgespeeld. De laatste interland, in mei 2012, werd met 1-2 gewonnen door Bulgarije.

WK Kwalificatieprogramma Groep A

Zaterdag 25 maart 2017
20.45 uur: Bulgarije – Nederland
20.45 uur: Zweden – Wit-Rusland
20.45 uur: Luxemburg – Frankrijk

Bekijk hier het volledige speelschema van de kwalificatie wedstrijden voor het WK voetbal 2018.